راهکارهای پیشنهادی جهت برگزاری نمایشگاه با رعایت پروتکل های بهداشتی در دوران کرونا
روح اله قلعه خندانی
بنام خدا
انجمن محترم صنفی کارفرمایی غرفه سازان
با سلام
ضمن تشکر از برگزاری این هم اندیشی جهت مقابله با اپیدمی کرونا، راهکارهای پیشنهادی بنا به تحقیقات صورت گرفته توسط اینجانب، خدمتتان ارائه می گردد. پیشاپیش از اینکه وقت و توجه تان را صرف بررسی این موارد می نمایید سپاس گزارم.
بدیهی ست زمانبندی برپایی نمایشگاه به سه مرحله (ساخت و ساز ، برگزاری و جمع آوری) تقسیم می شود . جهت رعایت پروتکل های بهداشتی در تمامی مراحل، همکاری مسئولین نمایشگاه، شرکت های برگزار کننده (مجری)، غرفه سازان، مشارکت کنندگان و مدعوین امری ضروری است.
نکات مربوط به هر بخش به صورت دسته بندی شده به شرح زیر خدمتتان ارائه می گردد:
شرح اقدامات نمایشگاه :
۱- برگزاری کلاس های آموزشی رعایت پروتکل های بهداشتی برای نمایندگان شرکت های غرفه ساز و مشارکت کننده (یک نماینده از هر شرکت) و اعطای گواهینامه جهت مجوز حضور در نمایشگاه
۲- ابلاغ و نظارت بر استفاده از مواد غذایی بسته بندی شده برای مشارکت کنندگان و غرفه سازان
۳- اعمال ممنوعیت در استفاده از استیل و اجسامی از جنس پلاستیک در ساخت غرفه ها جهت جلوگیری از ماندگاری و گسترش ویروس ، با توجه به آمار اعلام شده توسط سازمان بهداشت جهانی مبنی بر ماندگاری ویروس کرونا بر روی این مواد تا ۷۲ ساعت
۴- افزایش مدت زمان ساخت و ساز و قرار دادن زمان کافی جهت جلوگیری از کاهش نظارت و دقت در رعایت نکات بهداشتی .
۵- اطمینان از سلامت دستگاه های تهویه هوا سالن ها و روشن بودن آن حین ساخت و ساز غرفه ، برگزاری و در نهایت جمع آوری
۶- اختصاص سالن یا سالن هایی مختص به سرو غذا مجهز به میز و صندلی و با رعایت فاصله اجتماعی میان صندلی ها برای کارکنان و الزامی نمودن استفاده از ژل ضدعفونی کننده دست در زمان ورود به سالن
۷- استفاده از دوربین های حرارتی در ورودی سالن ها و یا گیت های اصلی پارکینگ هنگام برگزاری نمایشگاه جهت جلوگیری از ورود افراد مشکوک کرونا
۸- نصب تابلو های رعایت توصیه های بهداشتی برای بازدید کنندگان در ورودی گیت های اصلی
۹- اعلام نکات بهداشتی از طریق رادیوی نمایشگاه در طول برگزاری
۱۰- قرار دادن سطحی آغشته به مواد ضدعفونی کننده در ورودی سالن ها جهت ضدعفونی کف کفش ها (یک لایه اسفنج ضخیم آغشته به مواد ضد عفونی کننده)
۱۱- حضور تعدادی مسئول از سوی نمایشگاه جهت نظارت بر رعایت نکات توسط غرفه سازان، مشارکت کنندگان و مدعوین و برخورد با متخلفین
۱۲- قرار دادن جرائم برای برخورد با افراد متخلف
۱۳- ارائه غرفه به مشارکت کنندگان با قیمت مناسب تر با توجه به شرایط و محدودیت های موجود که موجب ترغیب مشارکت کنندگان برای دریافت غرفه هایی با متراژ بالاتر و در نتیجه رعایت نکات مربوط به فاصله اجتماعی
۱۴- به منظور جلوگیری از ایجاد گرد و خاک و… که خود یکی از عوامل گسترش آلودگی و بیماری می باشد، کف سالن هایی که پوشش مناسبی ندارند بازسازی و مانند سالن ۵ به صورت یک پارچه درآیند.
۱۵- روز جمع آوری برای جلوگیری از ازدحام جمعیت ، پیمانکارانی جهت تخریب سازه ها برای هر سالن معین گردد تا تخریب سازه ها با نظارت و دقت بیشتر انجام پذیرد
شرح اقدامات مجری :
۱- ضدعفونی کف سالن ها هر روز قبل از شروع کار نمایشگاه با استفاده از محلول های حاوی قرص های جوشان ضد عفونی کننده (Green Power) که مورد تایید سازمان بهداشت جهانی بوده و تا ۴۸ ساعت خاصیت ماندگاری دارد
۲- افزایش متراژ عرض راهرو ها در سالن از ۳ به ۴ الی ۵ متر جهت رعایت فاصله اجتماعی
۳- ضدعفونی کردن متریال مصرفی پیش از ورود به سالن ها
۴- نظارت مسئولین سالن ها بر ضدعفونی وسایل مورد استفاده غرفه سازی توسط خود غرفه سازان در طی ساخت و ساز
۵- معین نمودن مسیر جداگانه ورود و خروج بازدیدکنندگان و خط کشی فواصل ۱ متری بر روی زمین در مکان های پر تردد
۶- ارائه ماسک و دستکش در گیت های ورودی و قراردادن ژل های ضد عفونی کننده در ورودی سالن ها
شرح اقدامات شرکت های غرفه ساز :
۱- استفاده از لباس های ایزوله، دستکش به همراه ماسک های پوشاننده ی کل صورت
۲- درج نام شرکت بر روی لباس کار به منظور ثبت تخلفات احتمالی از سوی شرکت ها
۳- رعایت نکات مربوط به فاصله گذاری اجتماعی در طراحی غرفه :
الف) عدم استفاده از VIP محصور ، قرار دادن مبلمان تک نفره و اختصاص حداقل ۱۲ مترمربع به این بخش
ب) قرار دادن میزهای CIP با حداقل فاصله ۶ مترمربع از یکدیگر
ج) طراحی میزهای اطلاعات مجهز به شیشه جدا کننده (مشابه به باجه های بانکی)
۴- تهیه مواد ضدعفونی کننده برای کارکنان
۵- الزام استفاده از مواد ضدعفونی کننده پیش از سرو غذا و میان وعده ها
شرح وظایف مشارکت کنندگان :
۱- پرهیز از ارائه خدمات پذیرایی بدون بسته بندی
۲- قراردادن یک مسئول جهت نظارت و رسیدگی به نکات بهداشتی در غرفه
۳- استریل نمودن تجهیزات پراستفاده بصورت مستمر
شرح وظایف بازدید کنندگان :
۱- الزام استفاده از ماسک و دستکش به صورت مداوم در زمان حضور در نمایشگاه
۲- رعایت فاصله اجتماعی و تردد در سالن ها از مسیرهای مشخص شده توسط نمایشگاه جهت جلوگیری از تجمع و بی نظمی
۳- عدم استفاده از خوراکی و یا مواد غذایی بدون بسته بندی
۴- رعایت نکات بهداشتی درج شده بر روی تابلوها
امید است با یاری خداوند متعال و همکاری همه بخش های مربوطه از این بحران عبور کنیم .
با آرزوی سلامتی و روزهای خوش برای همه مردم ایران و جهان …
روح اله قلعه خندانی / دهم اردیبهشت ماه ۱۳۹۹
۱۰/۰۲/۱۳۹۹